Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси относно скорости на 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпроси относно скорости на 155

Колеги от скоро карам 155 1.8ТС мотора с веригата 94 година и ми се случи нещо доста странно.В скоростите нямаше масло след което налях 2.5л. и сега гледам че капе малко от лявата страна.Има ли някакъв семеринг който да прави проблеми и да се сменя или нещо с което мога да си помогна?В скоростната кутия няма проблем т.е. не вие и няма проблеми със включването на скоростите просто капе малко.
    Lancia Lybra 1.9 JTD 105

може и да има пукнатина и да трябва да се залепи
    , има е семеринги и .......
    трябва да локализираш теча и да го отстраниш ако не искаш да си търсиш нови скорости
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

...трябва да локализираш теча и да го отстраниш ако не искаш да си търсиш нови скорости
      От ляво - семеринг на полуоската или от пробката за източване, ако не е добре завита (във втория случай само ще сълзи от там). WhitePower ти е написал най-важното.
      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Може да тече и от семеринга на опашката на скоростите, може и да е пукнат корпуса някъде, но това се вижда най-добре след като се свали и измие скоростната.
        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Колеги почти никакво време не ми остава да я прегледам колата и за това питах да знам да не губя време в локализирането на проблема.В събота като погледна ще кажа какво е но ако е по сериозно и трябва да се свалят скорости най вероятно ще си доливам колкото трябва и така.Теча е незначителен просто ме дразни да виждам масла по мотора.Благодаря за помощта , ще ми бъде от полза!
          Lancia Lybra 1.9 JTD 105

Comment

Не може от незначителен теч да ти изтече цялото масло. Защото ако наистина си налял 2.5 л. масло значи кутията ти е била напълно празна. Освен това явно си късметлия защото кутията няма как да остане жива без масло.
            От ляво на колата е цялото скоростна кутия. А най-вляво са и двете пробки за наливане и източвне, там е и семеринга на лявата полуоска, там е и датчика за задна скорост... абе всичко е отляво. Колата трябва да се прегледа отдолу и да се отстрани проблема, тъй като от където е текло пак ще тече и кутията пак ще остане без масло и следващият път може и да не остане жива.
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

БАШ МАЙСТОРИТЕ

На мен едни "МАЙСТОРИ"ми смениха съединителя и забравили да ми налеят масло .
              Взимам си колата от сервиза вечерта и на другия ден с нея на работа . Звънпт ми по телефона и ми казват че забравили да ми кажат да си ДОЛЕЯ. Е , долях си ама 2литра като колегата а вече бях изминал 100-120 км.

Равносметката е ; нови скорости . Ония другите за тоя пробег приличаха на купчина стружки .
              Обороти му е майката...

Comment

Тея дни ще се разглобява че маншона на карето е аут и ще видя кво е положението ама за сега има 1 капка само освен че цялата скоростна кутия е в масло За мен тва е нормално положение за 15 годишна кола.Кажете от къде купувате чаркалъци за вашите алфи понеже преди алфата имах фиат браво и взимах от Александър Ауто
                Lancia Lybra 1.9 JTD 105

Comment

Ясно. Ще трябва да смениш и всички семеринги, щото ако смениш само единия ще имаш проблем и с другите след време. А работата си е доста - дано имаш свободно време.
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

Working...
                  X